Двери и ДСС у парламенту Србије!


Неке карактеристике резултата избора у Шапцу


Ко је од Шапчана ушао у парламент ?

Посланици су постали Блажа Кнежевић и Милена Ћорилић са листе Александра Вучића СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ, као и Душан Петровић (ЗЗС) који је био на листи ДС НС Бојана Пајтића и Зорана Живковића. Блажа Кнежевић из СНС-а први пут постаје посланик. Милена Ћорилић (1944.) из ПУПС-а била је посланик и у претходном сазиву парламента, али је веома ретко говорила. Може бити занимљива чињеница да досадашњи посланик Бобан Бирманчевић није успео да уђе у парламент.

Локални избори: листе које су освојиле мање гласова него што су скупиле потписа

Четири листе су имале мање гласова на изборима него што су предали потписа грађана за кандидатуру :

  • Листа бр.4. РУСКА СТРАНКА – Слободан Николић 538 гласова. Док су се друге мање листе мучиле данима а неке и недељама да сакупе потписе, ова листа је то обавила експресно, за један дан или можда сат или секунд, прикупивши сву изборну документацију за новопечене чланове прелетаче који су дан пре тога били чланови других стрнака. Сваком је јасно да је то немогуће за једну малу организацију. Дакле случај који би требао да изазове интересовање Јавног тужиоца у нашој отупелој и огуглалој јавности није изававао никакву пажњу. Јасно је да је ова марионетска структура кандидована незаконитим радњама са циљем скидања гласова листама које би могле прећи цензус и збуњивање и деморалисање грађана. На крају, резултат испод 1 посто, заостак од неколико стотина гласаова за бројем потписа који су наводно скупљени за трен.
  • Листа бр.9. Тања Радовановић - "НАПРЕДНИ ПОКРЕТ" 479 гласова. Бивши посланик и одборник СНС-а Тања Радовановић, имала је равномерно распоређене гласове, са нешто бољим резултатима у МЗ Камењак.
  • Листа бр.10. Зоран Бортић - "ШАБАЧКИ СОЦИЈАЛИСТИ" 962 глса. Већину гласова скупио је у само два села - Дреновац и Штитар. Бортић је напустио СПС 2015. након смене са места председника градског одбора када се супроставио сугестијама централе да помгне СНС-у у обарању градске власти у Шапцу. При томе са њим су изашли још 5 одборника СПС-а. Ова листа је највероватније имала улогу да умањи резултат СПС-а у Шапцу, и као награду за такво деловање видимо да је Зоран Бортић постао функционер у извршној власти града, члан Градског већа.
  • Листа бр.11. Група грађана "Волимо Шабац" 406 гласова. Ова листа предвођена је бившим градским функционерима ДСС-а (Гвозденовић - Живановић), који су у задње време наступали као огранак Државотворног покрета, одвојеног дела ДСС-а. Најбоље резултате су остварили на подручју Летњиковца и Поцерског Причиновића, али нису успели да досегну 1% гласова (потребних за повраћај депозита за финасирање из буџета). Ова листа је у задњем тренутку успела да сакупи потребне потписе након вишенедељног напора, што показује да су они релано прикупљани за разлику од Руске стрнаке, за коју је документацију препремио очигледно неко други...
Сатирична шабачка изборна укрштеница


Преузми кликом на укрштеницу, отштампај решавај ! Првих 10 тачно решених укрштеница добијају поклон или чоколаду - донети у просторије ДСС Шабац !